In een retrospectieve studie tonen onderzoekers aan dat gegevens van ‘slimme’ uurwerken gebruikt kunnen worden voor de presymptomatische fase van covid-19.
Met deze tool kunnen zorgverleners en patiënten de juiste behandeling kiezen aan de hand van bepaalde tumorkenmerken en de evaluatie van enkele functionele parameters op het moment van de diagnose.
De afdeling medische oncologie van het Jessa Ziekenhuis, het Limburgs Oncologisch Centrum en het Limburg Clinical Research Center (LCRC) gaan in samenwerking met AWELL Health de impact van covid-19 bij kankerpatiënten digitaal meten.
Dat bejaarden veel geneesmiddelen innemen, is een probleem voor de volksgezondheid. Duitse vorsers hebben onderzocht of het aantal ongepaste geneesmiddelen kan worden verlaagd met een elektronische app.
Complexe wiskundige modellen die voorspellen of een individu een bepaalde aandoening heeft of zal krijgen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Tegenwoordig gaat dit vaak gepaard met de buzzwords artificiële intelligentie en machine learning.
Er zijn duizenden en duizenden apps voor smartphones die beweren de gezondheid van de patiënt te verbeteren. Veel van die apps zijn gratis of niet duur, toegankelijk en leuk. Maar welke apps kunnen echt nuttig en relevant zijn? Daarvoor kunt u vanaf nu op één plaats terecht.
Onderzoekers van het Radboudumc hebben een ‘deep learning’ systeem ontwikkeld dat, op basis van een stukje weefsel, de agressiviteit van prostaatkanker beter kan bepalen dan de meeste pathologen.
De nationale borstkankercampagne Think Pink heeft woensdag de nieuw app "Think Pink Guide" voorgesteld. Borstkankerpatiënten kunnen daarin hun vragen bijhouden voor hun artsen, waardoor het gesprek tussen patiënt en zorgverlener versterkt wordt.
De digitale revolutie wordt al jarenlang aangekondigd, maar komt die revolutie er wel? In het kader van een academisch proefschrift vraagt Caroline De Siron voor haar enquête de medewerking van zorgprofessionals. De resultaten van haar onderzoek worden in de maand september gepubliceerd in onze media.
De Limburgse groeier UgenTec (gestart in 2014) timmert aan de weg om via software laboranten te ondersteunen zodat die zich meer op hun kerntaken kunnen concentreren. Dankzij deze digitale tools en artificiële intelligentie wordt de analysetijd van ziektebeelden niet alleen ingekort – soms tot 90% - de resultaten zijn ook preciezer.
Met 3S HOMECARE biedt het Belgisch bedrijf Intersysto alle zorgverstrekkers de mogelijkheid om informatie uit te wisselen en om zorgverstrekkers resultaten in real time te bezorgen.
De Fédération des associations de MG bruxellois (FAMGB) test nieuwe tools om de coördinatie tussen ziekenhuizen en huisartsen te verbeteren zoals een professionele Skype voor het MOC, Comunicare voor patiënten met kanker of hartfalen en Sillo om informatie uit te wisselen met zorgprofessionals.
Blijkbaar was er een technisch probleem met de link waarvoor onze excuses. De link is inmiddels hersteld.
Update van de internationale aanbevelingen voor fysieke activiteit bij kanker
Beste Graag had ik de integrale tekst doorgenomen, de link werkt niet. Dank
inderdaad graag de integrale tekst; link werkt niet. dank je om de tekst met ons te delen.
Lijkt mij zeker interessant de integrale tekst te kunnen lezen... de link hierboven werkt echter niet ... Is het mogelijk de referentie te bekomen ?
Onco-Hemato Vol. 14 Nr 7
Schrijf u gratis in op onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en nog veel meer ...
Update van de internationale aanbevelingen voor fysieke activiteit bij kanker
Update van de internationale aanbevelingen voor fysieke activiteit bij kanker
Update van de internationale aanbevelingen voor fysieke activiteit bij kanker
Update van de internationale aanbevelingen voor fysieke activiteit bij kanker