SmartNation AI Hackathon: een evenement dat medische data kan veranderen

Van 12 tot 14 maart 2024 vindt in Brussel de SmartNation AI Hackathon plaats, mogelijk gemaakt door AI4Belgium. Dit is een belangrijk moment voor liefhebbers van digitalisering, innovatie en maatschappelijke impact. Deze driedaagse hackathon biedt een uitzonderlijke kans om in teamverband een volledig innovatieproject te ontwikkelen onder begeleiding van een ervaren coach. Een van de belangrijkste uitdagingen van deze hackathon richt zich op "intelligente toepassingen voor medische data".

Waarom deelnemen aan de SmartNation AI Hackathon?
De SmartNation AI Hackathon is niet zomaar een wedstrijd; het is een platform voor :
- Werken aan een project met maatschappelijke impact: Deelnemers krijgen de kans om bij te dragen aan projecten die gericht zijn op concrete oplossingen voor maatschappelijke problemen.
- Ontwikkel nieuwe kennis en technische vaardigheden: Via de hackathon kunnen deelnemers geavanceerde vaardigheden opdoen op het gebied van artificiële intelligentie en digitalisering.
- Ontmoet gemotiveerde en interessante experts: Het evenement wordt een ontmoetingsplaats voor innovatieve geesten, die de uitwisseling van ideeën en samenwerking vergemakkelijken.
- Verrijk je CV met relevante ervaring: Deelnemen aan deze hackathon is een geweldige manier om toekomstige werkgevers een praktische toewijding aan innovatie te laten zien.
- Verbeter je Engelse communicatievaardigheden: Een internationale omgeving waarin je je professionele Engels kunt oefenen en verbeteren.

De uitdagingen
Een van de belangrijkste uitdagingen van deze hackathon richt zich op "intelligente toepassingen voor medische data". In samenwerking met Vivalia en onder het beschermheerschap van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en de partnerorganisatie van professor Giovanni Briganti (ULiège, UMons), wil deze uitdaging de overgang naar nieuwe geautomatiseerde patiëntendossiers in Belgische ziekenhuizen verbeteren. Er zal worden gewerkt aan het nauwkeurig herstellen en organiseren van medische gegevens, het bevorderen van de toegang tot gestructureerde gegevens voor medisch onderzoek en het aanmoedigen van het gebruik van geautomatiseerde hulpmiddelen en standaardterminologieën voor een beter gegevensbeheer.

De SmartNation AI Hackathon, die ook andere thema's zal behandelen zoals justitie en parlementaire kwesties, is een geweldige kans voor innovators die hun passie in dienst willen stellen van het algemeen belang. Deelnemers ontwikkelen niet alleen innovatieve oplossingen, maar kunnen ook waardevolle banden smeden, hun professionele horizon verbreden en een actieve rol spelen in de digitale transformatie van de samenleving. 

> Meer info en inschrijving

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.