Primeur: alle ziekenhuizen registreren centraal voor tests NGS

Primeur: alle ziekenhuizen registreren centraal voor tests NGS

Marc Van Den Bulcke, diensthoofd Kankercentrum Sciensano, dringt aan op een standaardisering van alle genoomdata “zodat we eensluidend kunnen rapporteren en de prijs van een test naar beneden krijgen. Primeur: wij zijn zowat het enige land ter wereld waar alle ziekenhuizen centraal zullen registeren.“

Hybris: toneelstuk over gevolgen medische incidenten

Hybris: toneelstuk over gevolgen medische incidenten

In de nieuwste editie van Zorgwijzer getuigt theatermaker Christophe Aussems over zijn voorstelling Hybris, met als thema second victims en de gevolgen van medische fouten. Daarvoor putte hij naast gesprekken met chirurgen en patiënten ook uit enkele indringende gebeurtenissen uit zijn eigen leven.

Laatste reacties

 • Hebben de onderzoekers ook nagegaan welke de reden was om een onderzoek/behandeling nog uit te voeren?
  Waren er consequenties aan die onderzoeken gekoppeld?

  Al te vaak nog ingreep bij wie ongeneeslijk is

 • Dit is een retrospectieve studie waarbij datum overlijden gekend is. Op moment van medische hulp in die laatste maanden kan datum overlijden zeer moeilijk worden ingeschat. Alle levenskwaliteit bevorderende medische hulp moet mogelijk blijven in deze laatste maanden.
  Johan...

  Al te vaak nog ingreep bij wie ongeneeslijk is

 • Eindelijk! Betekent dit ook dat men in Europa overal medicatie over de counter via internet zal mogen kopen zonder locale blokkades?

  Onlinehandel: alle Europese kopers op gelijke voet

 • Wat de CM er nooit bij vertelt is dat de patient die een 1-persoonskamer kiest daar bijna nooit 1 euro zelf moet van betalen, want het is zijn hospitalisatie-verzekering die alles betaalt....( wij vragen bvb. alleen supplementen als we zeker zijn dat de patient daar zelf niks ...

  De Block zal ereloonsupplementen niet schrappen