Artificiële intelligentie kort analysetijd labs gevoelig in

Artificiële intelligentie kort analysetijd labs gevoelig in

De Limburgse groeier UgenTec (gestart in 2014) timmert aan de weg om via software laboranten te ondersteunen zodat die zich meer op hun kerntaken kunnen concentreren. Dankzij deze digitale tools en artificiële intelligentie wordt de analysetijd van ziektebeelden niet alleen ingekort – soms tot 90% - de resultaten zijn ook preciezer.

Verkiezingen19 - VUB-professor pleit voor algemene volksscreening naar erfelijke kankers

Verkiezingen19 - VUB-professor pleit voor algemene volksscreening naar erfelijke kankers

Professor en kankerexpert Jacques De Greve (Vrije Universiteit Brussel en Universitair Ziekenhuis Brussel) pleit in aanloop naar de verkiezingen voor een algemeen bloedonderzoek bij de bevolking, zodat erfelijke kankers preventief aangepakt kunnen worden.

Laatste reacties

 • Hebben de onderzoekers ook nagegaan welke de reden was om een onderzoek/behandeling nog uit te voeren?
  Waren er consequenties aan die onderzoeken gekoppeld?

  Al te vaak nog ingreep bij wie ongeneeslijk is

 • Dit is een retrospectieve studie waarbij datum overlijden gekend is. Op moment van medische hulp in die laatste maanden kan datum overlijden zeer moeilijk worden ingeschat. Alle levenskwaliteit bevorderende medische hulp moet mogelijk blijven in deze laatste maanden.
  Johan...

  Al te vaak nog ingreep bij wie ongeneeslijk is

 • Eindelijk! Betekent dit ook dat men in Europa overal medicatie over de counter via internet zal mogen kopen zonder locale blokkades?

  Onlinehandel: alle Europese kopers op gelijke voet

 • Wat de CM er nooit bij vertelt is dat de patient die een 1-persoonskamer kiest daar bijna nooit 1 euro zelf moet van betalen, want het is zijn hospitalisatie-verzekering die alles betaalt....( wij vragen bvb. alleen supplementen als we zeker zijn dat de patient daar zelf niks ...

  De Block zal ereloonsupplementen niet schrappen