Selectieve NOTCH1-remming bij acute lymfatische T-celleukemie

Selectieve NOTCH1-remming bij acute lymfatische T-celleukemie

Acute lymfatische leukemie (ALL) is een bloedkanker die voornamelijk, maar niet uitsluitend, jonge kinderen treft. In 10-15% gaat het om ALL van T-celorigine (T-ALL) met een agressiever ziekteverloop en slechtere prognose dan B-ALL. De afgelopen decennia werd er veel vooruitgang geboekt in de behandeling van ALL.

Nieuwe behandeling leverkanker met radioactieve bolletjes bij Aalsterse ziekenhuizen

Nieuwe behandeling leverkanker met radioactieve bolletjes bij Aalsterse ziekenhuizen

Het A.S.Z. en OLV Ziekenhuis behandelen patiënten met een vorm van leverkanker voor het eerst met radioactieve holmium bolletjes: minuscule radioactieve stoffen worden via de leverslagader rechtstreeks in de lever gebracht. De hoeveelheid radioactieve stof die de patiënt toegediend krijgt, is zeer laag. Zo wordt de tumor gericht behandeld zonder omliggend gezond leverweefsel aan te tasten.

Laatste reacties

 • Ik kan mezelf toch niet van de indruk ontdoen dat de AdvokRaten als beroepsgroep meer aan 1 zeel trekken dan de Artsen : ze geven elkaar meer rugdekking . Hun drijfveer verschilt van die van Artsen !

  Zelfdoding bij artsen: wat zijn de cijfers?

 • 'Arts in Nood' - 'Médecins en Difficulté' is bereikbaar op het nummer 080023460.
  Alle artsen en studenten geneeskunde in België kunnen beroep doen op deze organisatie, welke gesteund wordt door de Orde der Artsen.
  https://www.artsinnood.be/
  ...

  Zelfdoding bij artsen: wat zijn de cijfers?

 • Interessant dat ze moeilijk geïnfecteerd raken, maar dat is voor de mens (en voornamelijk kinderen) maar een deel van het probleem : in welke mate en over welke periode kan een gecontamineerd dier ( drops op de huid bvb eventueel van een geïnfecteerde mens) bij contact (knuffel,...

  Huisdieren en covid-19

 • de vermelding "600 TPI (draden per inch)" brengt ons geen stap dichter ....

  Efficiëntie van stoffen mondmaskers