Stichting tegen Kanker trekt 26 miljoen euro uit voor kankeronderzoek in 2022

Stichting tegen Kanker heeft dit jaar een budget van 26 miljoen euro om innovatief wetenschappelijk kankeronderzoek te financieren. Twee miljoen euro wordt specifiek  voorbehouden voor asbestgerelateerde projecten. De projectoproep wordt vandaag opengesteld, meldt de Stichting maandag in een persbericht.

Al ruim 30 jaar lang helpt Stichting tegen Kanker hoop om te zetten in overwinning door innovatief wetenschappelijk kankeronderzoek te financieren. Om de twee jaar worden onderzoekers uitgenodigd om projecten in te dienen voor fundamenteel, translationeel of klinisch onderzoek. "Dankzij de vooruitgang in wetenschappelijk onderzoek leeft bijna 70 procent van de mensen met kanker vandaag nog vijf jaar na de diagnose. Dit is 30 procent meer dan 30 jaar geleden", aldus Stichti ng tegen Kanker.

Dankzij giften en legaten van particulieren en de steun van corporate sponsors, stelt de stichting 26 miljoen euro beschikbaar aan wetenschappers die in universitaire laboratoria en Belgische ziekenhuisinstellingen werken. De deadline voor het indienen van intentieverklaringen is 7 maart 2022. Aanvraagformulieren zijn beschikbaar op de website van de stichting onder de rubriek GRANTS 2022.

Stichting tegen Kanker besteedt elk jaar meer dan de helft van de uitgaven aan de financiering van medisch-wetenschappelijk onderzoek. In 2021 werden 63 nieuwe onderzoeksprojecten gesteund voor een totaal van 23,8 miljoen euro, aldus woordvoerster Sandra Plasschaert.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.