Stichting tegen Kanker: 1,7 miljoen voor projecten die patiënten helpen bewegen

1,7 miljoen euro, zoveel wil Stichting tegen Kanker uitdelen aan initiatieven die kankerpatiënten moeten helpen, fysiek actief te zijn. Het gaat, meer precies, om initiatieven die "fysieke activiteit promoten, faciliteren en ertoe bijdragen dat fysieke activiteiten een standaard aanvullende behandeling bij en na kanker wordt", kondigt de organisatie maandag aan.

Het belang en de voordelen van fysieke activiteiten, bij en na kanker, zijn aangetoond, maar in België wordt dit nog niet beschouwd als "een aanvullende behandeling bij het zorgtraject van de patiënt". De stichting wil hierin verandering, en lanceert daarom deze oproep.

Projecten die in aanmerking willen komen voor een deel van het bedrag moeten opgezet worden door een ziekenhuis met zorgprogramma oncologie, of door een rechtspersoon, in nauwe samenwerking met zo'n ziekenhuis.

Het project moet de continuïteit van het programma fysieke activiteit tussen de intra- en extramuroszorg verzekeren. Het bedrag van de aanvraag is minimaal 10.000 en maximaal 100.000 euro.

Een onafhankelijke jury van experts zal in het voorjaar van 2019 de selectie maken. Tegen de zomer van 2019 worden de laureaten bekendgemaakt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.