Kom op tegen Kanker lanceert actie met lampionnen om 'lichtpuntje' te bieden

Kom op tegen Kanker roept in een nieuwe actie op om een lampion te kopen en zo een 'lichtpuntje' te bieden aan een dierbare die geraakt wordt door kanker. Midden november worden alle lampionnen samengebracht en vormen ze samen 'het Grootste Lichtpunt tegen Kanker'. Met de actie wordt geld ingezameld voor een betere zorg voor kankerpatiënten en hun naasten.

"Kanker is donker. Nu nog meer dan anders. We willen met onze nieuwe actie troost en steun bieden aan iedereen die geraakt wordt door kanker. We willen hen lichtpuntjes bieden, want die maken kanker dragelijker", zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

Midden november worden alle lampionnen samengebracht op één locatie in Vlaanderen om 'het Grootste Lichtpunt tegen Kanker' te vormen. De Zusters van de Bermhertigheid Jesu uit Brugge zullen samen met tal van andere vrijwilligers de namen van de personen aan wie de lichtpuntjes worden opgedragen, met de hand schrijven. De organisatie hoopt met de actie iedereen die geraakt wordt door kanker een teken van hoop, steun en troost te geven. De opvoering wordt op zaterdag 14 november om 19.40 uur uitgezonden op Eén, gepresenteerd door Siska Schoeters.

Lichtpuntjes tegen Kanker is een actie naar het idee van de lampionnenactie van de Nederlandse organisatie KWF Kankerbestrijding, die elke jaar een hart maakt van duizenden lampionnen.

Een lampion kopen en opdragen aan iemand kan tot en met vrijdagmiddag 13 november via lichtpuntjestegenkanker.be voor een minimumbedrag van 25 euro.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.