Gents ziekenhuis leert kappers haarverzorging voor kankerpatiënten

In Gent krijgen kappers van het Institute for Professional Care (IFPC) een opleiding om het haar van patiënten met kanker te verzorgen. Ze worden daarin bijgestaan door de oncologische afdeling van het AZ Sint-Lucas. De opleiding is nodig omdat heel wat kappers vaak met de ziekte in aanraking komen maar niet weten hoe ze ermee moeten omgaan. Ze lopen stage, maken een eindwerk en krijgen een kwaliteitslabel.

Het oncologisch team van het AZ Sint-Lucas zal de kappers opleiden om de juiste haarverzorging te geven aan patiënten. Maar ook het psychologische aspect van de zorg krijgt aandacht omdat heel wat kankerpatiënten kampen met een laag zelfbeeld. Vorig jaar startte het AZ Sint-Lucas daarom ook al het vormingstraject 'Kanker Beauty Professional'.

"Als onderdeel van hun multidisciplinaire zorgtraject kunnen oncologische patiënten nu reeds in ons ziekenhuis terecht voor een schoonheidsbehandeling", zegt Frank Bouttens van het AZ Sint-Lucas. "Dankzij de opleiding kunnen we er indirect voor zorgen dat zij ook na hun opname in goede handen zijn voor hun gevoel van welzijn."

In totaal kunnen 20 kappers aan de opleiding deelnemen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.