22ste Dag tegen Kanker van Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker organiseert vandaag de 22ste Dag tegen Kanker. De organisatie roept heel Vlaanderen op om kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem te steken. "Toon je solidariteit en laat hen zien dat ze er niet alleen voor staan", vraagt de ngo die daarbij de steun krijgt van meer dan 300 zorgorganisaties, ziekenhuizen, lokale overheden en woonzorgcentra. Het dragen van het gele lintje is het teken van solidariteit en verbondenheid.

Honderden vrijwilligers zullen vandaag het gele lintje opspelden bij ziekenhuisbezoekers. Heel wat ziekenhuizen, woonzorgcentra en lokale dienstencentra organiseren hartverwarmende activiteiten voor patiënten en hun naasten, zoals zorgmassages, verwenontbijten, wandelingen en pilates.  

Via dagtegenkanker.be kan iedereen sinds zondag gratis een persoonlijke digitale boodschap?of postkaart sturen aan iemand die getroffen wordt door kanker.

Kom op tegen Kanker plaatst ook een afbeelding van het gele lintje op sociale media (Facebook, Twitter en Instagram), en vraagt die massaal te delen met de hashtag #dagtegenkanker om zo Vlaanderen ook online te overspoelen met een gele golf van solidariteit.

> GZA ziekenhuizen verwent kankerpatiënten

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.