100 kilometer lopen levert Kom op tegen Kanker meer dan 1,3 miljoen euro op

© Droit Réservé

In Deinze vindt zondag de vijfde editie van de 100km-run plaats. Meer dan 2.000 deelnemers verschijnen aan de start om samen 100 kilometer te lopen. Dat levert Kom op tegen Kanker 1.335.000 euro op voor onderzoek. Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt.

Elk team bestaat uit vier personen en samen lopen ze 100 kilometer. "Het is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een unieke beleving van solidariteit.", zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. "Alle lopers steunen iedereen die door kanker wordt geraakt. Kanker verenigt. Dat voelen we vandaag opnieuw in Deinze."

De 100km-run levert dit jaar meer dan 1,3 miljoen euro op. Die opbrengst gaat naar kankeronderzoek en dat onderzoek blijft nodig. Want jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kom op tegen Kanker streeft naar hogere overlevingskansen en betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling.  

Ook Lauren Müller, Thuis-actrice en meter van de 100km-run, loopt mee. Normaal stond ze vorig jaar al aan de start, maar een coronabesmetting stak daar een stokje voor. "Ik keek dus enorm uit naar vandaag", zegt Müller. "Mijn vader is gestorven aan longkanker en verschillende mensen in mijn dichte omgeving worden ook met de ziekte geconfronteerd. Alle lopers dragen zulke verhalen mee. Dat zorgt voor een grote verbondenheid: iedereen is hier om dezelfde reden." Ook langeafstandsloopster Mieke Gorissen is meter van de 100km-run, maar zij moest afzeggen door ziekte en staat niet aan de start. 

Volgend jaar is er opnieuw een 100km-run ten voordele van Kom op tegen Kanker. Die zal plaatsvinden op 17 maart 2024 in Halle.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.