1.000 km van Kom op tegen Kanker nu hele week virtueel

De coronapandemie trekt ook een dikke streep door de "1.000 km van Kom op tegen Kanker". Het vierdaagse fietsevenement voor fondsenwerving in de strijd tegen kanker tijdens het Hemelvaartweekend krijgt in de plaats een virtuele editie. Een hele week, van 18 tot 24 mei, mikken virtuele teams van maximaal acht deelnemers om duizend kilometer bij elkaar te fietsen, alleen of "samen solo", zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

"Heel veel mensen - deelnemers en sympathisanten - kijken uit naar het jaarlijkse evenement. Gezien de omstandigheden hebben we met deze virtuele editie geprobeerd een zo goed mogelijk alternatief aan te bieden. Het is ook een teken van steun en solidariteit", zegt Michils. Na tien reguliere edities, de jongste jaren met Mechelen als eindpunt, is de fietsvierdaagse één grote familie geworden.

De virtuele editie moet ook een gat in de fondsenwerving proberen te dichten. Vorig jaar reden de 1.140 deelnemende teams het recordbedrag van 5,7 miljoen euro samen. In totaal was het fietsevenement al goed voor ruim 30 miljoen euro voor kankeronderzoek en -projecten.

In reguliere edities zamelen teams minstens 5.000 euro in. Deze deelname is gratis. Teams hebben het recht om het geld over te dragen naar volgend jaar. Kom op tegen Kanker hoopt een deel als schenking te ontvangen, naast afzonderlijke giften.

Iedere deelnemer rijdt zijn kilometers individueel, via het online platform Keep Moving worden de afstanden van teamleden automatisch samengeteld. Interesse is er. Al 2.258 teams hadden zich zondagnamiddag ingeschreven. "We verwachten tussen de 2.500 en 3.000 teams aan het einde van week", aldus Michils. Wie laat start, zal moeilijk "zijn" 1.000 kilometer halen.

Sporza volgt het evenement met tijdens de week reportages. Op zondag 24 mei wordt de afsluiting om 17.30 uur een halfuur live gevolgd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.