Ziekenhuizen leggen patiënten in de watten op Dag tegen Kanker

Kom op tegen Kanker organiseert op donderdag 19 oktober de 24ste Dag tegen Kanker. De symbolische gele lintjes zullen die dag borstzakken en sociale media sieren. Bovendien leggen ziekenhuizen hun kankerpatiënten extra in de watten. Maar ook voor hun naasten zijn er activiteiten, onder het motto 'Kanker draag je niet alleen'.

Jaarlijks krijgen meer dan 45.000 Vlamingen een kankerdiagnose. Op dit moment leven in Vlaanderen bijna 338.000 mensen met de ziekte. "We zijn er het hele jaar door voor hen, maar op de Dag tegen Kanker nog nét iets meer", zegt David Vansteenbrugge, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. "Door een activiteit te organiseren, het gele lintje te dragen of te delen, een kankerpatiënt eens goed vast te pakken of zelfs gewoon even te b ellen, laat je hen weten dat ze er niet alleen voor staan."

Naast de speldjes, zullen in Aalst, Genk, Kortrijk, Mechelen en Mol ook reuzegrote gele lintjes liggen. Daarop kan iedereen een boodschap schrijven. Tegen de avond moeten de linten dan vol mooie woorden van steun staan. In Antwerpen zal street artist Xuas een grote muurtekening onthullen waaraan hij sinds maandag werkt op de Leopoldplaats.

Verschillende ziekenhuizen en woonzorgcentra organiseren donderdag verwenactiviteiten. Kankerpatiënten kunnen genieten van handmassages, concerten, workshops en nog veel meer. Op verschillende locaties komen ook bv's de patiënten een hart onder de riem steken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.