Zesde 100 kilometerrun Kom op tegen Kanker levert recordbedrag van ruim 2 miljoen euro op

De zesde editie van de 100 kilometerloop van Kom op tegen Kanker, die zondag in Halle gepland stond, is een recordeditie geworden. 850 deelnemende teams haalden 2.125.000 euro op.

De 100 kilometerloop wordt sinds 2018 georganiseerd door Kom op tegen Kanker. Vier lopers leggen samen 100 kilometer af: de eerste loper doet 40 kilometer, de tweede loopt er 30, de derde 20 en de laatste werkt er 10 af. Door het parcours van twee lussen van elk 10 kilometer, loopt elk team de laatste lus samen. Zo komen ze als team voltallig over de meet. Gaststad voor deze zesde editie was Halle in Vlaams-Brabant. Het start- en eindpunt lag op parking De Bres in Halle. 

3.400 lopers hebben deelgenomen zondag, goed voor 850 teams. Elk team verzamelde het startgeld van 2.500 euro, wat zorgt voor een opbrengst van 2.125.000 euro dat naar kankeronderzoek gaat. Onder de deelnemers waren ook Elodie Ouedraogo en Robin Keyaert, die meter en peter waren van deze editie. 

"Met de opbrengst van de 100 kilometerrun investeren we in klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor de overlevingskansen en levenskwaliteit van kankerpatiënten", vertelt David Vansteenbrugge, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. "Zo maken we echt het verschil." 

De zevende editie van het evenement staat gepland op 16 maart 2025 en locatie dan is  Boom. Geïnteresseerde lopers kunnen zich vanaf 29 maart 2024 inschrijven via 100km-run.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.