vzw Stop Darmkanker roept apothekers op blauw te kleuren

De vzw Stop Darmkanker roept apothekers op om hun etalage ook dit jaar blauw te kleuren en lintjes te verkopen voor het goede doel. Het is de derde editie van de jaarlijkse actie waarmee de vereniging van dokter Luc Colemont mensen wil sensibiliseren om zich te laten screenen op darmkanker. Een actie die de voorbije jaren al zowat 600 apothekers in Vlaanderen en Brussel heeft bereikt.

Dit jaar zullen vanaf maart de apothekers van Ceres Pharma deelnemen en blauwe elementen opnemen in de étalage. Tijdens de 10 wielerwedstrijden van de Etixx Classics Tour in 2018 zamelde de keten ook meer dan 8.000 euro in voor de vzw. De actie #blauweapotheek wordt ook geruggesteund door het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN).

Deelnemende apothekers verkopen blauwe lintjes voor het goede doel. De apothekers van Ceres Pharma bieden ook een Fecotest aan waarmee darmkanker vroegtijdig gedetecteerd kan worden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.