VRT en Kom op tegen Kanker lanceren nieuwe editie van 'Lichtpuntjes tegen Kanker'

Kom op tegen Kanker en VRT geven op donderdag 1 februari het startschot van een nieuwe editie van 'Lichtpuntjes tegen Kanker'. Met de campagne kan iedereen in Vlaanderen een lampion kopen om zo een lichtpuntje te laten schijnen voor iemand die gemist wordt of steun kan gebruiken. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

Momenteel leven in Vlaanderen 337.733 mensen met kanker. In 2021 kregen 74.998 mensen de ziekte, dat komt overeen met gemiddeld 205 mensen per dag of 8 mensen per uur.

Om al die mensen een hart onder de riem te steken, roepen de VRT en Kom op tegen Kanker iedereen op om een lichtpuntje te laten schijnen. Die kunnen tussen 1 en 16 februari aangekocht worden via lichtpuntjestegenkanker.be. Iedereen kan zelf bepalen hoeveel ze willen betalen, maar er is wel een minimumbedrag van 10 euro.

Tijdens de krokusvakantie van 12 tot en met 16 februari pakt VRT1 ook uit met het programma 'Lichtpuntjes tegen kanker' dat elke avond vanaf 19.45 uur aandacht zal besteden aan de actie en de ziekte. Siska Schoeters ontvangt er gasten die komen vertellen over hun leven met kanker. Op Radio 2 zal in dezelfde periode van 9.00 tot 12.00 uur het programma 'Lichtpuntjes tegen Kanker' lopen. Daarin zullen zowel bekende Vlamingen als luisteraars aan Margaux Bogaert vertellen aan wie zij een lichtpuntje opdragen.

Tussen 13 en 16 februari kunnen bezoekers ook zelf afzakken naar het domein De Schorre in Boom. Daar kunnen lichtpuntjes worden aangekocht. Daarnaast is er ook een wandelroute uitgestippeld en zorgen lokale bands en muziekverenigingen voor sfeer. Op vrijdag 16 februari volgt dan de eindshow waarbij alle verkochte lichtpuntjes worden aangestoken.

"Kanker is donker. Net daarom zijn lichtpuntjes zo belangrijk", stelt David Vansteenbrugge, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. "Het toont kankerpatiënten en hun naasten dat ze er niet alleen voor staan."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.