Twee vrouwen aangeklaagd in zaak over kind dat trek nam van e-sigaret in Schotland

Video's van een Schotse peuter die een trek neemt van een e-sigaret hebben veel verontwaardiging veroorzaakt in Glasgow. Op sociale media was in filmpjes te zien hoe een één- tot tweejarig kind een e-sigaret gebruikte en in minstens twee gevallen damp uitblies. Dat meldde de krant Daily Record woensdag.

Twee vrouwen van negentien jaar uit Ayrshire zijn aangeklaagd in de zaak. Het kind verkeert in goede gezondheid. "E-sigaretten zijn niet ongevaarlijk en bevatten nicotine en gifstoffen die de longen kunnen beschadigen", zei parlementslid Siobhan Brown geschokt. "Ik hoop van harte dat dit een incident is dat op zichzelf staat en dat de meeste verantwoordelijke ouders zich bewust zijn van de gevaren." 

In het Verenigd Koninkrijk waarschuwen experts steeds vaker voor een toename van het gebruik van e-sigaretten onder jongeren. De regering in Londen plant een verbod op wegwerpvapes en maatregelen om e-sigaretten minder aantrekkelijk te maken voor jongeren, zoals beperkingen op smaakjes en opzichtige verpakkingen. De Schotse regionale overheid probeert een soortgelijke wet in te voeren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.