Think Pink organiseert nieuwe Race for the Cure om strijd tegen borstkanker aan te gaan

Think Pink Europe organiseert dit jaar opnieuw de Race for the Cure, een wandel- en loopevenement waarmee ze de strijd tegen borstkanker in Europa in de kijker wil zetten. Het evenement vindt plaats in 42 landen. De Belgische tak van de borstkankerorganisatie roept iedereen op om zich in te schrijven en de strijd tegen borstkanker aan te gaan, want "België blijft helaas wereldkampioen borstkanker", aldus Think Pink.

Het evenement vindt plaats van 24 september tot 31 oktober. Iedereen kan zich inschrijven voor een wandeling van drie kilometer of om een looproute van vijf kilometer af te leggen. In Belgiê vinden twee grote evenementen plaats waar dit kan: op 25 september in de Blaarmeersen in Gent en op 30 september in het Bellewaerde Park in Ieper. Daarnaast organiseren ook lokale besturen een Race for the Cure. Voor wie niet gebonden wil zijn aan de vooropgestelde data kan ook zelf een wandel- of looproute samenstellen en die samen met anderen doen. 

Het idee is simpel: vrouwen en mannen getroffen door borstkanker wandelen of lopen de route in een roze t-shirt, omringd door hun geliefden en sympathisanten in een wit t-shirt. "Dankzij dit unieke concept creëren we een golf van roze solidariteit en verbinding doorheen het hele land", vertelt Géraldine Bonnevie, eventmanager bij Think Pink. 

Met 11.129 deelnemers was een op de vier deelnemers van de internationale Race for the Cure vorig jaar Belg. Think Pink hoopt dit jaar dat record te verbreken. "Ons land is klein, maar ons hart is groot. We willen lotgenoten tonen dat ze er niet alleen voor staan. Ons doel? Het record van vorig jaar verbreken en 20.000 Belgische deelnemers mobiliseren", besluit Bonnevie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.