Tabaksreus Altria steekt na Juul-flop opnieuw miljarden in e-sigaretten

De Amerikaanse tabaksgigant Altria, bekend van het sigarettenmerk Marlboro, neemt de start-up Njoy over. Daarmee doet het bedrijf een nieuwe poging op de groeiende markt van de e-sigaretten, na een eerdere mislukking via vapingbedrijf Juul.

Altria koopt Njoy voor 2,75 miljard dollar (2,6 miljard euro). Daar kan nog 500 miljoen dollar bijkomen als bepaalde producten van de start-up worden goedgekeurd door de Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenwaakhond FDA. 

Eind 2018 had Altria voor 12,8 miljard dollar een belang genomen van 35 procent in het vapebedrijf Juul. Dat was toen de grootste investering van het bedrijf. Maar al snel moest Altria voor miljarden afschrijven op dat belang, onder meer na rechtszaken en kritiek op de agressieve manier waarop jongere doelgroepen werden benaderd door Juul. Intussen is de participatie nagenoeg volledig afgeschreven.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.