Stichting tegen Kanker brengt donateurs en Belgische onderzoekers samen

De Stichting tegen Kanker heeft haar wetenschappelijke 'Grants' van de projectoproep 2022 officieel uitgereikt aan Belgische onderzoekers en hun teams. De winnende onderzoeksteams presenteerden hun werk en lieten donateurs en partners zo zien wat de impact is van hun vrijgevigheid.

Tijdens het evenement "Beating Cancer Together" bracht de Stichting tegen Kanker donateurs, partners en onderzoekers samen. De organisatie bracht zo haar belangrijkste missie in herinnering: wetenschappelijk onderzoek financieren. "Hoe gesofisticeerder en complexer, hoe groter de financiële behoeften van het wetenschappelijk onderzoek", zegt professor Eric Van Cutsem, covoorzitter van Stichting tegen Kanker. "Investeringen in wetenschappelijk onderzoek, doeltreffende opspo ring en efficiënte preventie blijven dan ook een absolute prioriteit op nationaal niveau. Ze zijn een absolute voorwaarde om verder vooruitgang te boeken en de prognose van onze patiënten te verbeteren." 

Vier professoren namen tijdens de plenaire zitting het woord. Professor Angès Noël (ULiège) probeert te begrijpen hoe uitzaaiingen met kanker zich in het lichaam verspreiden. UGent-professor Bruno De Geest werkt dan weer samen met professor Damya Laoui van de VUB aan de ontwikkeling van een vaccin tegen kanker. 

Pierre van der Bruggen, professor aan de UCLouvain, focuste op de geavanceerde technologische apparatuur die kankeronderzoek doelgerichter moet maken. Professor André D'hoore van het UZ Leuven gaf tot slot uitleg over zijn onderzoek naar tumorreacties op de eerste behandelingen met radio- en chemotherapie bij endeldarmkanker . 

Kanker treft jaarlijks bijna 75.000 mensen in België.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.