Steun strijd tegen kanker en ga op 4 februari naar de bioscoop

Op Wereldkankerdag, 4 februari, slaan Stichting tegen Kanker en de bioscoopsector de handen in elkaar voor de solidariteitsactie "1 ticket voor het leven".  Voor elk verkocht ticket in de deelnemende bioscopen voor een voorstelling op die dag, wordt 1 euro geschonken aan Stichting tegen Kanker.

De strijd tegen kanker redt gemiddeld één persoon per 90 minuten. Dat is de duur van een film!
In samenwerking met Film Matters Belgium (de Belgische Vereniging van Filmdistributeurs) en de Federatie van Cinema's van België (FCB) lanceert Stichting tegen Kanker daarom de actie "1 TICKET voor het leven" om geld in te zamelen om kanker en de gevolgen ervan te bestrijden.

De drie partners nodigen iedereen uit om op zaterdag 4 februari, Wereldkankerdag, een bijdrage te leveren door simpelweg naar de bioscoop te gaan om er een film naar keuze bij te wonen in een van de 65 deelnemende bioscopen. Voor elk verkocht ticket voor een screening op die dag wordt 1 euro geschonken aan Stichting tegen Kanker. De Stichting heeft als opdracht  kankeronderzoek te financieren, iedereen in België te sensibiliseren met preventieboodschappen en mensen met kanker en hun naasten bij te staan.

Campagne in heel het land
De communicatiecampagne rond "1 TICKET voor het leven" zal vanaf 4 januari 2023 onder andere te zien zijn in de 65 deelnemende bioscopen in heel het land.

De deelnemers worden aangemoedigd om #1ticketvoorhetleven te gebruiken op hun social media posts, om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om hun voorbeeld te volgen.

Meer info vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.