Rod Stewart betaalt scans voor vermoedelijke kankerpatiënten en haalt uit naar regering

De Britse popster Rod Stewart heeft verschillende scans betaald voor patiënten met een vermoeden van kanker en zorgpersoneel ontmoet. "Er moet gewoon genoeg geld zijn om deze verpleegkundigen te betalen. Twee jaar geleden stonden we nog voor hen te klappen. Ze werken zo hard", zei Stewart tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in zijn woonplaats Harlow in het Engelse graafschap Essex volgens het Britse persbureau PA.

De verpleegkundigen zijn, net als veel andere werknemers van de Britse gezondheidsdienst NHS, verwikkeld in een bitter loonconflict.

Stewart, bekend van de wereldhits 'Sailing' en 'Da Ya Think I'm Sexy?', deed onlangs stof opwaaien door live op televisie zijn liefdadigheidsplannen aan te kondigen en tegelijkertijd zijn frustraties te uiten over de conservatieve Britse regering. 

"Ik ben zelf lang een Tory geweest, maar ik vind dat deze regering nu moet aftreden en Labour zijn gang moet laten gaan", zei de 78-jarige singer-songwriter toen hij onaangekondigd belde tijdens een live-uitzending van Sky News. "In al mijn jaren in dit land heb ik het nog nooit zo slecht gezien. Verander de verdomde regering."

Stewart, die zelf met kanker heeft geworsteld, bood aan te betalen voor tien tot twintig scans voor mensen met een vermoeden van kanker. Hij stelde vrijdag ook voor om voor andere screeningtests te betalen. De wachttijden bij de NHS zijn nog nooit zo lang geweest.

(c) foto: Allen Warren

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    24 februari 2023

    Empowerment of the Patiënt :
    Zoals tot in den treuren gezegd : kankerpatienten klagen niet en zagen niet maar overleggen , “ in vertrouwen “ , samen met de Artsen wat hun kansen op overleving/genezing zijn !
    Sir ouwe “ Rod” Stewart mag dan al grof gebekt zijn , hij weet aan wie hij zijn overleving te danken heeft !