Recordopbrengst van ruim 2,6 miljoen euro voor Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker

Het 28ste Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker heeft een recordbedrag van ruim 2,636 miljoen euro opgebracht. De vorige recordopbrengst dateert van 2019, met toen 2,37 miljoen euro. Dit weekend werden 329.560 azalea's verkocht. Dat meldt Kom op tegen Kanker zondagavond. De opbrengst gaat naar verschillende steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten.

Duizenden vrijwilligers trotseerden dit weekend het herfstweer en verkochten voor Kom op tegen Kanker azalea's op markten, aan winkels of aan huis. Een plantje kostte acht euro. Bijna heel Vlaanderen ging het voorbije weekend de strijd aan tegen kanker. In slechts 20 Vlaamse gemeenten werden geen plantjes verkocht. Vorig jaar waren er dat nog 33. 

"De plantjesverkoop leek dit jaar geen gemakkelijke opdracht te worden door het slechte weer en de impact van de stijgende energieprijzen, maar die vrees bleek onterecht", zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. "Onze vrijwilligers waren meer dan ooit gebeten om hun plantjes aan de man te brengen en gingen tot het uiterste. Ook de kopers lieten zich niet tegenhouden en kwamen massaal langs aan de azaleakraampjes. Samen zamelden ze een recordbedrag in voor een betere zorg voor kankerpatiënten en hun naasten. Een welgemeende dankjewel."

De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder andere speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Daarnaast kan Kom op tegen Kanker er de Kankerlijn en meer dan 400 zorgvrijwilligers in ziekenhuizen mee actief houden. Een deel van de opbrengst gaat ook naar de palliatieve zorg, de inloophuizen en de lotgenotengroepen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.