Post voor Compostela en meer houvast tegen kanker

Op 20 oktober, Dag tegen Kanker, staan een aantal activiteiten gepland voor kankerpatiënten en hun naasten in Jan Yperman. Eén van die activiteiten is de gratis lezing van Johan Swinnen. Die vindt plaats van 16 tot 18 uur in het auditorium. Johan vertelt over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiënt.

Hierbij geeft hij ook wat uitleg over kanker, kankerpreventie en -behandeling. Aan de hand van foto's en filmfragmenten neemt hij u mee op zijn looptochten. Zijn voordracht inspireert en brengt hoop. Wil u er graag bij zijn? Stuur een mail naar petra.man@yperman.net
 
Hersentumor overleefd
Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven. Elf jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Uit dankbaarheid dat Pieter de ziekte overleefde, liep Johan in 2017 van Leuven naar Compostela. In zijn rugzak staken meer dan 800 brieven van en voor kankerpatiënten, 'Post voor Compostela'. Daarmee bracht hij een boodschap van hoop en stak hij een hart onder de riem van vele mensen.

In 2019 ondernam hij een nieuwe looptocht 'Beeldje bij beeldje' en creëerde daarmee een groot symbool van verbondenheid. Tijdens de coronaperiode startte de actie 'Hou(t) me vast' waarmee Johan kankerpatiënten en hun naasten wat houvast wil geven.

Meer info vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.