Positieve testresultaten voor vaccin tegen longkanker van Frans-Belgisch biotechbedrijf

Een kandidaat-longkankervaccin van het Frans-Belgische biotechbedrijf PDC*line Pharma heeft positieve eerste resultaten opgeleverd tijdens een klinische studie. Dat heeft het bedrijf met een vestiging in Luik bekendgemaakt.

"De behandeling met PDC*lung01 leidt tot een antitumorale immuniteitsreactie bij een significant aantal patiënten, en die reactie lijkt versterkt bij een combinatie met pembrolizumab", zo staat in een persbericht van PDC*line Pharma. Concreet wordt een beduidende verhoging van het aantal CD8+-afweercellen (antitumorale lymfocyten) vastgesteld.

PDC*lung01 zit in fase I/II van de klinische studie. Daarbij wordt er gekeken naar onder andere de veiligheid, hoe het middel verdragen wordt en de preliminaire klinische activiteit van het kandidaat-longkankervaccin. De studie loopt bij 64 patiënten. De resultaten werden voorgesteld tijdens een congres in de Zwitserse stad Genève.

PDC*line Pharma haalde eerder zowat 17,5 miljoen euro op bij Belgische en Zuid-Koreaanse investeerders om de klinische studie te financieren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.