Plantjesweekend levert 2,6 miljoen euro op

Tijdens het 29e Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker werden 327.850 azalea's  verkocht. Dat levert 2.622.800 euro op voor steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. In bijna elke Vlaamse gemeente werden azalea's verkocht tegen 8 euro per plantje.

"De hittegolf was officieel alweer voorbij, maar de bijna 6.000 vrijwilligers die afgelopen weekend plantjes verkochten voor Kom op tegen Kanker maakten er een ongelooflijk warm weekend van. Een enorme dankjewel", luidt het. 

Het eindtotaal van 327.850 plantjes is ongeveer hetzelfde aantal verkocht als de voorbije twee jaren. Volgend jaar komt er een feesteditie voor het 30-jarige jubileum van het opzet, geeft Kom op tegen Kanker nog mee.

De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder andere speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Daarnaast kan Kom op tegen Kanker er de Kankerlijn en meer dan 400 zorgvrijwilligers in ziekenhuizen mee actief houden. Een deel van de opbrengst gaat ook naar de palliatieve zorg, de inloophuizen en de lotgenotengroepen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.