Patricia Lanssiers (Gibbis) stapt over naar Stichting tegen Kanker

Patricia Lanssiers was algemeen directeur bij Gibbis sinds 1 januari 2019. Het Bestuursorgaan van Gibbis verzocht zijn BRC (Benoemings- en Remuneratiecomité) om een opvolger te zoeken. De Stichting tegen Kanker, waar ze begint in november, heet haar welkom.

Lanssiers zette zich in voor een kwalitatief gezondheidszorgsysteem, toegankelijk voor allen, heet het, en in samenwerking met alle belanghebbenden van de sector. “Ze speelde een  belangrijke rol in de overgang van Gibbis de laatste weken, waarbij de federatie 6 nieuwe leden, - vijf uit de publieke sector- mocht  verwelkomen", heet het.

"Namens het Bestuursorgaan wil ik Patricia Lanssiers hartelijk danken voor haar niet-aflatende inzet gedurende de afgelopen drieënhalf jaar. Ondanks de pandemie, die de sector uitzonderlijk zwaar onder druk heeft gezet, is ze erin geslaagd een kwaliteitsvolle dienstverlening te bieden aan de leden van de federatie, en tegelijk een strategische visie op langere termijn na te streven voor de federatie en de sector van de gezondheidszorg", zegt Guy Vanhengel, voorzitter van het Bestuursorgaan.

Patricia Lanssiers zal tot midden oktober haar taken aan het hoofd van Gibbis waarnemen, om in goede omstandigheden de overdracht te verzekeren van de projecten waarbij zij betrokken was.

Welkom

De Stichting tegen Kanker van haar kant laat bij monde van de professoren Eric Van Cutsem en Pierre Coulie, co-voorzitters van de Raad van Bestuur, weten dat ze verheugd is met de komst van Patricia Lanssiers “als nieuwe algemeen directrice. Ze neemt vanaf 7 november de fakkel over van Benoit Koerperich.”

Patricia Lanssiers behaalde aan de ULB het diploma van Master in de Farmaceutische Wetenschappen en een Corporate Governance certificaat aan het INSEAD. De rode draad doorheen haar carrière is haar passie voor gezondheidszorg en meer bepaald voor het welzijn van de patiënt.

“Ruim 35 jaar vervulde ze bij verschillende innoverende farmaceutische bedrijven een reeks nationale en internationale leidinggevende functies, onder andere als ondervoorzitter bij pharma.be. Ze is perfect tweetalig."

"Ik lever graag een toegevoegde waarde aan organisaties die een impact hebben op de samenleving op het gebied van gezondheid, innovatie en zorg (…).Kanker raakt ons allemaal op de een of andere manier. Ikzelf verloor mijn moeder aan alvleesklierkanker. Ik kijk er enorm naar uit om met de teams van Stichting tegen Kanker en met het talent van elk van hen te werken om hoop in overwinning om te zetten en deze ziekte terug te dringen”, aldus Lanssiers.

> "15 tot 20 miljoen nodig voor extra energienood"

> Gibbis zeer actief in onderhandelingen ziekenhuishervorming

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.