Meer plaatsen op vernieuwde dageenheid oncologie AZ Sint-Maarten

In oktober breidde het dagziekenhuis oncologie van AZ Sint-Maarten uit van 24 naar 40 plaatsen. Deze opschaling is noodzakelijk doordat de zorgvraag voor oncologische behandelingen steeds stijgt. Dankzij een grondig beredeneerd ontwerp is de nieuwe dageenheid volledig afgestemd op het zorgtraject van de patiënt en een efficiënte werkomgeving voor de medewerkers.

De uitbreiding naar 40 plaatsen – zowel bedden als zetels – op het dagziekenhuis oncologie biedt een antwoord op de verhoogde zorgvraag en de huidige noden. “Het aantal patiënten met kanker neemt steeds toe”, legt oncoloog dr. Katrien De Block uit. “Daarnaast zijn er meer behandelingsmogelijkheden en stijgt de duur van de dagbehandelingen omdat we steeds meer gecombineerde therapieën toedienen. Voor AZ Sint-Maarten is de toenemende oncologische zorgvraag een speerpunt in het zorgaanbod. Naast medische specialisatie zetten we in op psychosociale begeleiding van patiënten en investeren we actief in klinische studies.”

Vernieuwde dageenheid

“Door grondig stil te staan bij de indeling en de inrichting van de vernieuwde dageenheid is die  volledig aangepast aan het zorgtraject van de patiënt”, benadrukt Cathy Lodewijckx, hoofdverantwoordelijke dageenheid oncologie. “Dat vertaalt zich in een vlotte doorstroming van patiënten en een comfortabele zorgomgeving. Het ontwerp bevat onder andere de nodige privacy in de priklokalen, een centrale wachtzaal met veel licht en aangepaste comfortzetels voor de patiënten.”

“De medewerkers hebben een efficiënte en aangename werkomgeving nodig om de patiënten op een kwaliteitsvolle en veilige manier te verzorgen. De vernieuwde dageenheid voorziet de nodige uitrusting en technologie in verschillende ergonomisch ingerichte ruimtes, zoals de priklokalen, de verpleegpost en de onderzoekslokalen."
Door in te zetten op optimalisatie aan de hand van innovatieve technieken en klinische studies biedt AZ Sint-Maarten accurate oncologische zorg. Het resultaat is meer tevredenheid bij de patiënten en de medewerkers. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.