Meer dan 30 steden organiseren Levensloop-evenement van Stichting tegen Kanker

Dit jaar organiseren 33 Belgische steden een Levensloop-evenement. In elke deelnemende stad lossen gesponsorde teams van lopers en wandelaars elkaar af gedurende 24 uur. De ingezamelde fondsen gaan naar de Stichting tegen Kanker om onder andere het wetenschappelijk kankeronderzoek te ondersteunen.

De eerste Levensloop vindt op 20 april plaats in Dour. In Vlaanderen worden op zestien plaatsen Levensloop-evenementen georganiseerd. Brugge bijt op 27 april de spits af in Vlaanderen en Brussel is de laatste in de rij met een evenement op 9 november. Verder nemen onder meer ook Hasselt, Leuven, Ieper, Aalst, Genk en Deinze deel. Elke Levensloop heeft een comité van lokale vrijwilligers die voor de organisatie en de promotie zorgen.

Stichting tegen Kanker, dat dit jaar haar honderdste verjaardag viert, laat nog weten dat sinds de lancering van Levensloop in ons land in 2011 bijna 30 miljoen euro is ingezameld. 

Wie wil deelnemen aan een levensloop in de buurt, vindt meer informatie op www.levensloop.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.