Marc Michils stopt eind dit jaar als directeur van Kom op tegen Kanker

Na tien jaar stopt Marc Michils (68) eind dit jaar als algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. De zoektocht naar een nieuwe directeur start deze maand.. Michils blijft wel actief binnen de organisatie. Zo is afgesproken dat hij vanaf maart 2023 voor twee jaar voorzitter wordt van het bestuursorgaan van de organisatie.

"Het is de juiste stap op het juiste moment", zegt Marc Michils. "Voor de organisatie, en voor mezelf." Onder Michils is de Kom op tegen Kanker de voorbije tien jaar sterk gegroeid. "In cijfers: van 15 tot 20 miljoen euro aan opbrengsten naar 35 tot 40 miljoen euro, en van 40 medewerkers naar 80. Er zijn ook een heleboel initiatieven bijgekomen om kanker te vermijden, te bestrijden en te verzachten", klinkt het.

De rekrutering van de nieuwe algemeen directeur start nog deze maand. Bedoeling is dat Michils nog enkele maanden kan dubbellopen met zijn opvolger, waarna Michils zich kan toeleggen op zijn rol als voorzitter.

> Kom op tegen Kanker stelt toekomstplan voor

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.