Levensloop leverde dit jaar ruim 2 miljoen op voor kankeronderzoek

De verschillende 'Levenslopen' hebben dit jaar al meer dan 2,2 miljoen euro opgeleverd voor Stichting tegen Kanker. De opbrengst van de loopevenementen gaat voornamelijk naar wetenschappelijk onderzoek rond kanker en projecten rond welzijn.

Er is momenteel sprake van 2.278.000 euro opbrengst, en het bedrag loopt nog op omdat donaties binnen blijven stromen. Dit jaar vonden in totaal 30 Levenslopen plaats in heel het land.  Er was daarbij sprake van 33.500 deelnemers en 100.000 bezoekers.

Bij een Levensloop lossen teams elkaar 12 of 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Daarbij laten ze zich sponsoren. Telkens staat minstens 1 teamlid op de piste. Tijdens de events wordt kanker "getransformeerd in een evenement vol emotie, hoop, solidariteit en positieve energie", luidt de boodschap.

De opbrengst van een Levensloop gaat integraal naar Stichting tegen Kanker. Het geldt dient vooral voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek. Voorts is er ook financiering van projecten rond het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten en hun naasten, dit vooral op de plaatsen waar de Levenslopen plaatsvinden. De stichting zet ook in op preventie (gezonde levensstijl) en screening.

Stichting tegen Kanker trapt in april het nieuwe seizoen van Levensloop af.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.