Leuvens Inloophuis voor mensen met kanker opent

In Leuven opent het eerste Inloophuis voor mensen met kanker. Mensen met kanker, hun naasten of nabestaanden zijn er welkom voor een luisterend oor, een gesprek of een activiteit. Het Inloophuis in Leuven is het eerste in Vlaams-Brabant.

In andere Vlaamse provincies zijn er al een of meerdere Inloophuizen. Steden als Gent en Hasselt tellen er bijvoorbeeld een. In totaal zijn er in Vlaanderen, met Leuven meegeteld, 14 Inloophuizen. 

"In ziekenhuizen is al veel ondersteuning voor kankerpatiënten en hun naasten", vertelt Griet Van der Perre, coördinator van het Inloophuis. "Wij willen een aanvulling zijn. Tijdens en na de behandeling kan iedereen die te maken krijgt met de ziekte, ofwel doordat ze zelf patiënt zijn ofwel via een vriend, buur of kennis, bij ons terecht. Ook voor wie een verlies te verwerken heeft, hebben we plek."

In het huis worden lezingen, gesprekken en andere activiteiten georganiseerd. Zo zijn er introducties tot mindfulness, wandelingen, infosessies en workshops. "We hebben de toegang zo laagdrempelig mogelijk gemaakt", zegt Van der Perre. "Ook voor wie enkel een luisterend oor of een kort gesprek met een koffie wil, staan de deuren open."

Het Inloophuis in Leuven is gevestigd in het centrum van de stad, tussen de Bondgenotenlaan en het Ladeuzeplein, in de Koning Leopold I-straat 33.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.