Koningin Mathilde bezoekt vakantiekamp voor kinderen met kanker

Koningin Mathilde heeft maandagvoormiddag een bezoek gebracht aan het vakantiekamp van Kom op Tegen Kanker (KOTK) in Pelt. In totaal 69 kinderen en jongeren tussen de 6 tot 17 jaar, die in behandeling zijn voor kanker of dat tot voor een jaar waren, kunnen er van 1 tot 7 juli ravotten in het Provinciaal Domein Dommelhof.

Tijdens haar bezoek woonde de koningin een kwis en een estafettespel bij en had ze ook een ontmoeting met het zorgpersoneel. Het bezoek werd afgesloten met een door de kinderen gezongen lied.

KOTK organiseert sinds 1989 ieder jaar een gratis vakantiekamp voor kinderen met kanker. Naast een heleboel monitoren gaan er ook medische teams mee die dag en nacht stand-by staan. Door de giften die KOTK krijgt en door de opbrengst van 'De Pet op tegen Kanker' van Ketnet en KOTK kunnen de kinderen gratis op kamp gaan.

"Voor de kinderen en jongeren is het vakantie een plek waar ze hun ziekte even kunnen vergeten", zo vertelt algemeen directeur van KOTK David Vansteenbrugge. "Het bezoek van de Koningin is voor hen een unieke belevenis en een mooie blijk van waardering voor iedereen die meehelpt aan het vakantiekamp."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.