Kom op tegen Kanker ziet weinig impact van crisis op giften

De organisatie Kom op tegen kanker ziet voorlopig weinig impact van de economische crisis op het aantal giften. Dat heeft algemeen directeur Marc Michils gezegd op de Dag tegen kanker. "De solidariteit is nog steeds groot", klinkt het.

Vandaag organiseert Kom op tegen Kanker de 23ste Dag tegen kanker. Met de gedachte 'kanker draag je niet alleen' roept de organisatie iedereen op zijn hart te laten spreken voor kankerpatiënten en hun naasten. In zowat alle ziekenhuizen spelden vrijwilligers het gele lintje op en kunnen patiënten genieten van ontspannende activiteiten.

Het hele jaar door organiseert Kom op tegen Kanker tal van acties om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Ondanks de huidige economische situatie verlopen die acties nog steeds met succes. "In coronatijden hebben wij ondervonden dat mensen solidair blijven. Ook vandaag met de koopkrachtcrisis verwachten wij dat mensen solidair zijn. Al kan ik niet ontkennen dat het misschien nog enige impact kan hebben in de toekomst", zegt Michils. "Toch denken we dat dat erg zal meevallen."

Voor de gelegenheid bracht actrice Maaike Cafmeyer samen met de directeur een bezoek aan het Jan Yperman ziekenhuis in Ieper. Daar ging de actrice met enkele kankerpatiënten praten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.