Huis Erika Thijs opent nieuwe vestiging in Hasselt

Aan het Villerspark in Hasselt is de nieuwe vestiging geopend van Huis Erika Thijs. In het nieuwe huis kunnen (voormalige) kankerpatiënten en hun familie en vrienden terecht om nazorg te ontvangen. "We bieden ze een rustig oord waar ze met lotgenoten  kunnen praten, waar ze hun verdriet kwijt kunnen en mensen kunnen ontmoeten die tijd voor hen vrij maken zodat ze de ziekte niet alleen moeten dragen", aldus voorzitster Myriam Thijs.

De nieuwe vestiging heeft verschillende ontmoetings- en behandelkamers. "We hebben hier een yogaruimte, een mindfulnessruimte, een verwenkamer waar we massages van zowel gezicht als lichaam aanbieden. Ook hebben we een brain-lightruimte, waarbij de mensen met behulp van een koptelefoon en masker de volledige buitenwereld even kunnen ve rgeten en zich volledig laten verwennen door de behandelingen hier in het huis."

Meer dan ooit wil Huis Erika mensen uit doelgroepen bereiken die niet geneigd zijn om de stap naar het Huis te zetten. "Dan denken we aan mensen met een migratieachtergrond, jongeren, mannen die niet snel de stap zetten naar hulp", aldus de zus van 2011 overleden politica Erika Thijs. "We willen dat opentrekken zodat ook zij ook naar ons komen en wij iets voor hen kunnen betekenen.

Vorig jaar bereikte het Huis Erika Thijs in hun  vestiging in Hasselt en Tongeren 965 mensen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.