HeiligHartziekenhuis Lier lanceert gloednieuwe website “OncoLier”

Vandaag, op de dag tegen kanker, lanceren de zorgverleners van de oncologische afdeling van het HeiligHartziekenhuis Lier hun gloednieuwe website, “www.oncolier.be”. De website bundelt allerhande info over diverse types kanker, verschillende onderzoeken en behandelingsmogelijkheden in het Lierse ziekenhuis. Vooral de bijzondere blik op de zorgteams, maakt een belangrijk deel uit van deze nieuwe website.

Kanker is één van de belangrijkste ziekten wereldwijd. In 2020 werden meer dan 80.000 nieuwe kankerdiagnoses, enkel in ons land, gesteld. Je mag aannemen dat één op drie vrouwen en één op twee mannen met kanker te maken krijgt. “Kanker is niet één ziekte, maar een complex van ziekten. De eigenschap die ze gemeen hebben: abnormale celgroei” vertelt dr. Annelies Troch, medisch diensthoofd. “Het is onmogelijk om bij elk type kanker stil te staan. Met deze website proberen we in grote lijnen onze manier van werken aan de patiënt toe te lichten. Bovendien bieden we in het bijzonder de patiënt een inkijk bij de verschillende zorgteams."

“We werken multidisciplinair en transversaal, dat betekent dat meerdere zorgverleners en verschillende disciplines samenwerken, over de grenzen van het ziekenhuis heen en tussen de zorginstellingen onderling. De patiënt komt m.a.w. met verschillende zorgverleners in contact tijdens het hele proces, en daarom vinden wij het belangrijk dat ze weten waarvoor je als patiënt bij hen terechtkan”, dixit Kristin Van Roosendael, psycholoog.

“We streven ernaar de patiënt correcte, doelgerichte en persoonlijke informatie te bieden. Met de komst van deze nieuwe website hopen we enerzijds de patiënt nog beter te informeren, anderzijds blijven we persoonlijk contact hoog in het vaandel dragen. We zijn een steun voor iedereen die, op welke manier dan ook, dient om te gaan met de diagnose van kanker.”

Hier vindt u de nieuwe website

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.