Geen wereldrecord voor arts Karel Willems, wel mooi bedrag Kom op tegen Kanker

Op zijn 70e verjaardag deed Karel Willems uit Humbeek een gooi naar het werelduurrecord wielrennen in de Velodroom van Heusden-Zolder. Aangemoedigd door een pak supporters haalde hij het record in zijn leeftijdscategorie niet door krampen op het einde. Toch zamelde hij 16.824 euro in voor KotK.
 
Spelbreker waren dus krampen, en slechts door de enorme steun van het publiek raakte de huisarts nog met een behoorlijke afstand na een uur over de eindstreep. Dat leverde hem weliswaar geen wereld-, maar wel een nationaal record op in zijn leeftijdscategorie (39.610 meter). Vooral de iets te warme temperatuur had hem parten gespeeld want hij trainde doorgaans bij een temperatuur die enkele graden lager lag dan op de piste in Heusden-Zolder (24°), waardoor hij te veel vocht verloor in verhouding. Maar gelukkig bereikte hij de eindmeet: opgeven staat niet in zijn woordenboek.
Daarnaast haalde de sportieve Humbeekse huisarts toch maar mooi een fiks bedrag binnen voor Kom op tegen Kanker.


"Ik ben nog steeds aan de slag als huisarts en in mijn carrière ben ik vaak in contact gekomen met kankerpatiënten. Al de pijn die de ziekte met zich meebrengt, heeft een blijvende indruk op mij nagelaten. Daarom wilde ik met mijn poging graag geld inzamelen voor dit goed doel", verklaarde hij aan VRTNWS.

De actie van dokter Willems kreeg mee de wind in de zeilen door Panache Grenache, Humbekenaren tegen Kanker”. Hij verbergt zijn ambitie niet om later ook nog andere records aan te vallen.

> Karel Willems: "Op mijn kader zullen vijf sterretjes staan"

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Firmin DE BRANDT

    11 maart 2024

    Blij te zien dat 70ers nog niet afgeschreven zijn als huisarts ..................en als sportman !
    Firmin De Brandt klasgenoot van Karel