Elfde editie van 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker fietst naar vier Vlaamse steden

Van 26 tot en met 29 mei staat de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker op het programma. Deelnemers fietsen in lussen van Mechelen naar Boom, Sint-Truiden, Huizingen en Aalter, over een afstand van acht keer 125 kilometer. Het programma is voorgesteld in het provinciedomein van Huizingen. Alle opbrengsten van het evenement gaan naar kankeronderzoek.

De voorbije twee jaar kon het fietsevent wegens de coronamaatregelen niet georganiseerd worden. "Het wordt dit jaar een echte feesteditie", zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

De totale afstand, 1.000 kilometer, wordt in vier dagen gereden. Elke dag zijn er twee ritten te rijden van 125 kilometer. Fietsers vertrekken steeds in Mechelen en trappen dan richting de vier verschillende steden. Op 26 mei gaat het naar Boom, op 27 mei naar Sint-Truiden, een dag later trekt de fietskaravaan naar Huizingen. Aalter is op zondag 28 mei de laatste stad die op de planning staat.

Elk deelnemend team mag uit maximaal acht fietsers bestaan, minder is ook toegestaan. De fietsers kunnen kiezen om aan te sluiten bij het peloton waarvan de gemiddelde snelheid hem of haar het beste ligt: 24, 27 of 30 kilometer per uur.

In het provinciedomein van Huizingen, waar het evenement is voorgesteld, wil de gemeente de langste erehaag met supporters vormen. Iedere supporter in de erehaag krijgt een gratis fietsbel om de fietsers aan te moedigen. De KetnetBand geeft om 10.30 uur de aftrap voor een hele dag vol activiteiten in het provinciedomein.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.