Crevits ondersteunt Kankerregister met bijna 400.000 euro

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) investeert in 2022 bijna 400.000 euro in de Stichting Kankerregister. Dat meldt ze zondag in een persbericht.

De Stichting Kankerregister verzamelt gegevens en statistieken over kanker. De basistaken van de organisatie bestaan erin om alle nieuwe kankerdiagnoses in België te registreren, te valideren, op te volgen en bij te houden in een gegevensbank. Op basis van die gegevens kan het beleid rond kankerpreventie beter vormgegeven worden. Sinds 2017 ontvangt de Stichting van Vlaanderen jaarlijks middelen voor hun werking. 

Crevits onderstreept dat nog steeds ongeveer één op de drie mannen en één op de vier vrouwen voor hun 75ste verjaardag met kanker worden geconfronteerd. "Om kankerpreventie en de kwaliteit van kankerzorg te versterken, is een goede dataverzameling van cruciaal belang. Daarom investeren we ook dit jaar opnieuw bijna 400.000 euro in de Stichting Kankerregister. Dankzij het Kankerregister is het mogelijk om in Vlaanderen een op bewijs gebaseerd onderbouwd preventie- en zorgbeleid te voeren, dat op basis van objectieve gegevens gemonitord en opgevolgd wordt."

> Kom op tegen Kanker stelt toekomstplan voor

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.