College voor Oncologie roept op om kankerzorg te hervatten

De kankerzorg moet zo volledig mogelijk hervat worden. Daarvoor pleit het College voor Oncologie vrijdag in een persbericht. Tijdens de coronaperiode hebben oncologische en hematologische centra al het nodige gedaan om de behandelingen voor de kankerpatiënten veilig te laten doorgaan.

Volgens het College is het heel belangrijk om bij aanhoudende klachten die kunnen wijzen op een ernstige ziekte zo snel mogelijk een arts te raadplegen. Een laattijdige diagnose of uitstel van een behandeling kan kwalijke gevolgen hebben.

Daarom moet zowel de diagnose als de behandeling, opvolging en heropstart van preventieve kankerscreening zo snel mogelijk en zo volledig mogelijk hervat worden.

Met het persbericht wil het College voor Oncologie patiënten ook geruststellen dat huisartsen en ziekenhuizen een veilige zorgomgeving kunnen garanderen en dat er geen drempels meer zijn voor de toegankelijkheid van de zorg.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.