Bruno Colmant CEO ad interim van Stichting tegen Kanker

Huidig CEO Patricia Lanssiers kondigt haar vertrek aan om persoonlijke redenen bij Stichting tegen Kanker. Bruno Colmant is benoemd tot CEO ad interim.

Het voorbije jaar legde Patricia Lanssiers de fundamenten van de strategie voor de komende jaren nu Stichting tegen Kanker haar tweede eeuw ingaat, luidt het. De organisatie viert dit jaar immers haar honderdste verjaardag. Prof. Pierre Coulie en Prof. Eric Van Cutsem, de twee co-voorzitters van het Bestuursorgaan en iedereen bij Stichting tegen Kanker danken haar van harte voor het werk dat ze tijdens haar mandaat heeft verricht.

Patricia Lanssiers blijft aan als CEO tot half maart om een vlotte overdracht aan Bruno Colmant te garanderen.

Bruno Colmant trad in oktober toe tot het Bestuursorgaan en is al goed vertrouwd met de uitdagingen en werking van Stichting tegen Kanker. Hij legt zijn bestuursmandaat dan ook neer om de functie van CEO van de organisatie over te nemen.

"Het is van onschatbare waarde om te kunnen rekenen op de expertise en visie van Bruno Colmant, wegens zijn jarenlange ervaring in hoge verantwoordelijke functies. Onderzoekers, mensen met kanker en iedereen die zich onvermoeibaar inzet in de strijd tegen kanker zijn onder zijn bestuur in goede handen," verklaren Prof. Pierre Coulie en prof. Eric van Cutsem, co-voorzitters Stichting tegen Kanker.

Voor Bruno Colmant "is het een enorme eer, maar bovenal een persoonlijke verplichting, om mijn tijd, energie en vaardigheden in te zetten voor de nobele zaak van deze mooie organisatie. Ik wil de leden van het Bestuursorgaan bedanken voor hun vertrouwen."

Voormalig Group Head of Private Banking en extern consultantBruno Colmant heeft een diploma handelsingenieur (Solvay, ULB) en een MBA Quantitative methods (Purdue University, USA). Hij is ook master in de Fiscale wetenschappen (ICHEC) en doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen (Solvay, ULB).

Bruno Colmant begon zijn loopbaan bij Arthur Andersen, Dewaay en Sofina. Bij ING was hij daarna achtereenvolgens hoofdauditor, CEO van ING Luxemburg en ten slotte gedelegeerd bestuurder (1996-2006). Vervolgens bekleedde hij de functie van kabinetschef van de minister van Financiën (2006-2007), en was hij verder actief als voorzitter of lid van tal van financiële organisaties, instellingen en bedrijven.

Daarnaast is Bruno Colmant ook lid van de Koninklijke Academie van België. Hij heeft een 80-tal boeken geschreven over financiën, boekhouding en fiscaliteit.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.