Jo De Cock schept klaarheid: immuuntherapie Mathis volledig terugbetaald

Tussen begin dit jaar en eind augustus liet het Bijzonder Solidariteitsfonds aan de ouders van negen kinderen weten dat de dure behandeling die ze krijgen, "principieel" terugbetaald wordt. Administrateur-generaal van het Riziv Jo De Cock himself laat nu in een brief aan de ouders weten dat het woordje 'principieel' geschrapt mag worden.

Mathis en nog acht andere kinderen met een neuroblastoom krijgen de immuun­therapie antiGD2 volledig terugbetaald. Hun ouders krijgen eerstdaags een brief waarin dat bevestigd wordt, signaleren Gazet van Antwerpen en De Standaard.

Tot nu toe werd de immuuntherapie, antiGD2 in ons land wel toegepast, maar (nog) niet terugbetaald voor de aandoening in kwestie.

De grote baas van de Belgische ziekteverzekering, Jo De Cock, laat nu weten dat de negen gezinnen eerstdaags een nieuwe brief in de bus mogen verwachten: ze hoeven zich geen zorgen te maken over het woordje "principieel" in het akkoord met het Solidariteitsfonds. "De facturen van de immuun­therapie zullen integraal terug­betaald worden, zonder remgeld voor de gezinnen", zegt De Cock.

Het geld dat voor Mathis is ingezameld via een sms-actie, wordt bijgehouden door het Kinderkanker Steunfonds, een vzw die het nu zal ­kunnen verdelen onder andere noodlijdende gezinnen met zieke kinderen.

Lees ook: ook-sms-actie-voor-zieke-peuter-mathis

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.