AZ Delta Roeselare herstart oncologische ingrepen

AZ Delta Roeselare herstart vanaf morgen een aantal oncologische ingrepen. Dat meldt woordvoerder Kristien Beuselinck. Het ziekenhuis besliste vorige week om naast niet-dringende zorg ook kankeroperaties uit te stellen om de toestroom aan coronapatiënten op te opvangen. Dat gebeurde voor minstens een week.

Ondertussen stabiliseert het aantal patiënten op de covid-afdelingen licht.

AZ Delta Roeselare ziet een kleine stabilisatie in de opnamecijfers. Zo liggen er momenteel 204 patiënten op de corona-afdeling, waarvan 36 personen op intensieve zorg. Het aantal patiënten schommelt al enkele dagen rond dat cijfer. Daarom werd beslist om vanaf vrijdag een aantal oncologische ingrepen te hervatten. Die waren voor één week uitgesteld om de toestroom aan coronapatiënten op te vangen.

"We zitten aan een kleine stabilisatie en hopen dat die startende trend zich verder doorzet", aldus woordvoerder Kristien Beuselinck.

Ruim een week geleden verklaarde oncologisch chirurg Paul Pattyn nog dat "alle kankeroperaties en alle E1-operaties worden uitgesteld". Operaties die eigenlijk toch moeten gebeuren. "De situatie is dramatisch, dit is ongezien. Dit geeft goed aan hoe ernstig de situatie is en dat de onderhandelingsfase met het virus afgelopen is. We zetten op dit moment alle middelen, tot de laatste man, in", heette het toen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.