Belgische wielrenners trappen 1.000 kilometer om pediatrisch onderzoek te steunen

Een Belgisch team van zestien amateurwielrenners zal voor het eerst deel uitmaken van Team Rynkeby, een Deense wielerploeg die op de fiets van Denemarken naar Parijs reist om geld in te zamelen voor pediatrisch onderzoek. De Belgische atleten zullen van 9 tot 16 juli 1.060 kilometer fietsen ter ondersteuning van The Belgian Kids' Fund for Pediatric Research en KickCancer.

Het Belgische team bestaat uit verschillende nationaliteiten: Belgen, maar ook ambassadeurs van het evenement uit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. De groep vertrekt op 9 juli om 8 uur 's morgens vanuit het Jubelpark en zet koers naar Charleville-Mézières voor een etappe van 172 kilometer. Na acht etappes en 1.060 kilometer zullen ze op 16 juli Parijs bereiken.

De lichtstad is het verzamelpunt voor de 2.400 fietsers van Team Rynkeby die op 9 juli vanuit tien Europese landen vertrekken. Elk team steunt pediatrisch onderzoek in zijn thuisland.

De Belgische sporters nemen deel aan de uitdaging ten voordele van twee verenigingen: The Belgian Kids' Fund for Pediatric Research en KickCancer. Het eerste, dat in 1995 in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola is opgericht, heeft als opdracht jonge onderzoekers de mogelijkheid te bieden onderzoek te voeren dat essentieel is voor de vooruitgang van de kindergezondheid. KickCancer, opgericht in 2017, financiert klinische proeven om ervoor te zorgen dat nieuwe geneesmiddelen in veilige en ethische omstandigheden op kinderen worden getest.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.