250 kinderen beleven "'dag zonder zorgen" op Nationale Kinderkankerdag

Zo'n 250 kinderen beleven, samen met hun familie, een "dag zonder zorgen" tijdens de 27e editie van de Nationale Kinderkankerdag. Ze verzamelen zoals gewoonlijk op de eerste zondag van oktober in dierenpark Planckendael.

Voor de kinderen heeft de Stichting tegen Kanker allerlei vormen van animatie voorzien, alsook muziek, een schattenjacht en tal van verrassingen. Er worden daarnaast enkele symbolische cheques overhandigd. Vele vrijwilligers werken samen om jonge patiëntjes en hun familie een zorgeloze dag ontspanning te bieden. Het was twee jaar geleden dat de Nationale Kinderdag fysiek kon plaatsvinden in het dierenpark.

De Nationale Kinderkankerdag wil de druk op familie verzachten. Het gezin, dat zich normaal moet organiseren in functie van het zieke kind, kan een gezellige dag doorbrengen en krijgt de gelegenheid om mensen te ontmoeten die dezelfde moeilijkheden doormaken.

Elk jaar stelt men in ons land bij iets meer dan 300 kinderen van nul en de veertien jaar kanker vast. De meest frequente zijn leukemie, lymfomen en tumoren van het centraal zenuwstelsel. Zij vormen samen meer dan de helft van alle kankers bij kinderen. De geneeskansen stijgen gelukkig elk jaar. Gemiddeld geneest 80 procent van alle kinderen met kanker, tegenover minder dan 50 procent een halve eeuw geleden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.