20ste Winterconcert voor 20 jaar kankeronderzoek CORE op 20 en 21 december

Op 20 en 21 december 2023 vindt opnieuw het Winterconcert plaats, een initiatief van Philip & Antoinette Heylen, in de statige Sint-Laurentiuskerk op het Antwerpse Zuid. Het Winterconcert is steeds een eclectische mix van topmuzikanten met een groot hart. De data werden vandaag officieel bekendgemaakt. De impact van het concert van vorig jaar (na een coronapauze van twee jaar) was zo groot dat er dit jaar – voor de jubileumeditie – een extra dag komt. Save the dates!

De lijst van artiesten die de concertaffiche reeds sierden is imposant; Helmut Lotti, Paul Michiels, Barbara Dex, La Esterella, Opera Ballet Vlaanderen, Flip Kowlier, … Het is de 20ste editie van deze benefiet, die begon met een concert in 2001 met Voice Male.

De organisatoren kiezen er telkens voor om artiesten uit verschillende genres met elkaar samen te brengen om een cross-over ‘Song of Hope’ te maken. Onder de deskundige leiding van pianist en arrangeur Alano Gruarin werken ze dit jaar met popartiesten Sandra Kim en Udo, met jazzmuzikanten Gwen Cresens, Peter Verhaeghe, ... met de Antwerpse jazzlegende Sofie, met soulzangeressen Sarah De Vos en Enicé Mokamba, met sopraan Elise Caluwaerts, en met de dansers en danseressen van de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Ze brengen eigen versies van kerstsongs, jazz standards, en soulful nummers over hoop, vrede, liefde. Dit filmpje geeft de sfeer weer van vorig jaar.

Opbrengst voor CORE kankeronderzoek

De opbrengsten van deze hartverwarmende avondactiviteiten gaan naar het Centrum voor Oncologisch Onderzoek (CORE) van UAntwerpen, met als bezieler Prof. Filip Lardon, kankerspecialist en vicerector van de Universiteit Antwerpen. Hij startte eveneens 20 jaar geleden met sterk vernieuwend onderzoek naar betere manieren om kanker te genezen.

Op die 20 jaar groeide het onderzoekscentrum uit tot een groot team van meer dan 30 researchers, doctors en professors, die dagdagelijks baanbrekend werk op dit domein leveren. Het gaat om toponderzoek naar nieuwe kankerbehandelingen en preventie- en diagnosemethoden. Denk aan immuuntherapie en nieuwe doelgerichte therapie.  De opdrachtverklaring van CORE is ‘de juiste behandeling voor de juiste patiënt op het juiste moment’ (gepersonaliseerde kankergeneeskunde). Meer info over CORE vindt u hier
 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.