Stichting tegen Kanker kent 23,8 miljoen euro toe aan 63 onderzoeksprojecten

De Stichting tegen Kanker heeft 23,8 miljoen euro toegekend aan 63 projecten voor kankeronderzoek van verschillende universiteiten en ziekenhuisinstellingen in het hele land. Dat heeft de organisatie dinsdag gemeld.

Om de twee jaar lanceert de Stichting tegen Kanker een oproep naar onderzoeksprojecten in de oncologie om onderzoek te financieren. Dit jaar werden 63 projecten geselecteerd. De 23,8 miljoen euro die dit jaar is toegekend, is uitsluitend afkomstig van giften. "Het is dankzij deze vrijgevigheid dat we de levenskwaliteit van patiënten kunnen blijven verbeteren en kanker kunnen terugdringen, om uiteindelijk hoop om te zetten in overwinning", aldus Benoit Koerperich, algemeen directeur van de Stichting tegen Kanker.

Het geld gaat naar onderzoek dat meer probeert te begrijpen over genen en kanker, metabolisme, invasie en metastases. Anderzijds worden ook projecten gesteund die gericht zijn op het verbeteren van behandelingen en de levenskwaliteit van patiënten op de lange termijn zoals prognostische en voorspellende factoren, gerichte behandelingen en immunotherapie. De projecten werden geselecteerd door twee onafhankelijke wetenschappelijke raden, die werden bijgestaan door internationale experten.

De stichting wil daarbij nog eens het belang van kankeronderzoek onderstrepen. Dankzij de vooruitgang in kankeronderzoek is vandaag nog 70 procent van de mensen in leven 5 jaar na hun kankerdiagnose. Dat is 30 procent meer dan 30 jaar geleden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.