Koning bezoekt UZA voor 30 jaar Kom op tegen Kanker

Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Kom op tegen Kanker heeft koning Filip vrijdag een bezoek gebracht aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). De koning ontmoette er kankerpatiënten en vrijwilligers en woonde een werkvergadering bij.

De koning werd ontvangen door onder anderen algemeen directeur Marc Michils van Kom op tegen Kanker, provinciegouverneur Cathy Berx en Johnny Van der Straeten, gedelegeerd bestuurder van het UZA. Muzikanten Sarah Bettens, Paul Michiels, Niels Destadsbader en Miguel Wiels brachten het themalied voor 30 jaar Kom op tegen Kanker, 'Door jou'.

Daarna maakte de koning kennis met enkele kankerpatiënten en ex-patiënten. Hij woonde ook een werkvergadering bij, waar uitleg werd gegeven over het werk van de organisatie om patiënten te re-integreren op de arbeidsmarkt.

In 2018 ging er bijna 16 miljoen euro van Kom op tegen Kanker naar kankeronderzoek en innoverende zorgprojecten. De koning bracht een bezoek aan het labo van het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde. Daar werkt onderzoeker Zwi Berneman aan een nieuwe vorm van immuuntherapie, een onderzoek dat al enkele jaren gesteund wordt door Kom op tegen Kanker.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.