EpiCURA zoekt een Hoofd Oncologie Departement

Leid onze dienst Oncologie de toekomst in en maak het verschil voor onze patiënten.

Als hoofd van de afdeling Oncologie vervul je een transversale rol in het ziekenhuis en zijn netwerk, terwijl je een professioneel team van artsen leidt en oncologie hoog op de agenda plaatst.

Verantwoordelijkheden en taken
Je rapporteert aan de Medisch Directeur en bent verantwoordelijk voor de afdeling oncologie, haar programma en toekomstige ontwikkeling. Jouw taken bestaan uit de volgende:

  • Je vervoegt het departement medische oncologie als nieuwe arts, en beheert en transformeert simultaan de volledige dienst.
  • Je stroomlijnt de operationele processen binnen de oncologieafdeling, garandeert een vlotte workflow en een aangenaam maar efficiënt patiëntentraject, en je betrekt daarbij andere afdelingen binnen het ziekenhuis.
  • Je herstructureert en transformeert de oncologieactiviteiten door modernisering, implementatie van up-to-date innovaties en kennisdeling.
  • Je ondersteunt de Medisch Directeur bij het opstellen van een algemeen medisch plan, met oncologie als belangrijkste drijfveer.
  • Je coördineert de oncologieactiviteiten binnen het ziekenhuis en tussen de verschillende disciplines.
  • Je leidt een team van 9 artsen (5 oncologen en 4 hematologen), bouwt bruggen en dicht kloven, communiceert één visie en strategie.
  • Je treedt op als mentor en coach voor junior en nieuwe collega's en assisteert bij de rekrutering en aanwerving van oncologen op basis van toekomstige groei.
  • Je vertegenwoordigt het ziekenhuis binnen haar netwerk en in relatie tot andere ziekenhuizen.
  • Je neemt deel aan onderzoeks- en innovatieprojecten binnen oncologie, samen met andere medische afdelingen.
  • In opdracht van de dienst oncologie en van het ziekenhuis, woon je een aantal vaste en facultatieve vergaderingen bij.

Kortom, wij zijn op zoek naar een oncoloog met een visie, leiderschapsvermogen en ondernemerszin, die klaar is om het departement medische oncologie te transformeren in een innoverende en baanbrekende dienst, zonder het welzijn van de patiënt uit het oog te verliezen.

Ervaring en Kwalificaties

  • Je bent medisch oncoloog in een ziekenhuis of medische praktijk (of je hebt zeer recent jouw medische beroepsactiviteiten stopgezet) met een diploma (Medische) Oncologie van een Europese universiteit, of met een gelijkwaardige beroepservaring.
  • Je spreekt vloeiend Frans en Engels.
  • Je hebt ervaring met het leiden van teams en je kan een visie en mening overbrengen binnen jouw medisch vakgebied.
  • Je bent een goede netwerker en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Verhuizen naar België is noodzakelijk.

Wat hebben we te bieden
Wij bieden je de kans om een impact te hebben op het Belgische zorglandschap en de oncologische gemeenschap, en zo het leven van duizenden patiënten in de regio te verbeteren. Met een zelfstandig contract verdien je een competitief salarispakket en krijg je 6 weken vakantie, een interessante maandelijkse bonus, en andere (fiscale en sociale) voordelen.

Voor buitenlanders of mensen die buiten België leven, biedt deze opportuniteit de kans om in België te wonen, een bruisend en multicultureel land in het hart van Europa. De levensomstandigheden zijn er uitstekend, en er is een goed infrastructuurnetwerk en kwaliteitsvol onderwijssysteem. Mercuri Urval en onze klant zullen jou begeleiden tijdens de verhuis en bij het administratief proces.

We kijken ernaar uit om van jou te horen. Kom en maak deel uit van een winning team met een sterke visie en ambitie voor de toekomst.

Om je kandidaat te stellen, kan je de link https://www.mercuriurval.com/en-be/Opportunity/?jobadid=67440&refno= volgen. Voor bijkomende informatie neem je contact op met Wouter Snauwaert via wouter.snauwaert@mercuriurval.com. Deze selectie verloopt exclusief via Mercuri Urval.

Over Epicura
Epicura is een groot regionaal ziekenhuis in België, met activiteiten en divers personeel verspreid over de 3 sites in Hornu, Baudour en Ath, 4 polyklinieken, 2 centra voor autodialyse en 1 gemeenschappelijk zakencenter (samen goed voor meer dan 800 bedden). Met deze opstelling bereikt Epicura 46,8% van de markt in de regio Henegouwen, wat neerkomt op ongeveer 300.000 inwoners. Samen met 3 andere ziekenhuizen in de buurt, vormt Epicura het ziekenhuisnetwerk PHARE. Dit netwerk kan gebundeld hun diensten aan 600.000 inwoners aanbieden.

Oncologie is bij Epicura een vak met focus op samenwerking met het team en betrokkenheid tot de patiënten. De dienst oncologie heeft activiteiten op 4 grote gebieden: dagkliniek en ambulante zorg, hospitalisatie, consultaties en collaboratie met de ziekenhuiscommissies op multidisciplinaire projecten. De organisatie hecht belang aan de behoeften van de patient, aan kwaliteit en innovatie, en investeert in de opleiding en het welzijn van hun artsen en personeel. De cultuur van Epicura wordt gedefiniëerd door de 5 waarden: professionalisme, respect, welzijn, collaboratie en vooruitgang. Het ziekenhuis zorgt voor goeie supervisie en kameraadschap, en legt accenten op diversiteit en inclusie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.