Aflossingsrace ten voordele van onderzoek tegen leukemie vindt plaats op 28 september

Op zaterdag 28 september vindt in Woluwe de Relay Race for Life plaats, een aflossingsrace voor jong en oud waarbij honderden mensen zich inzetten ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek tegen leukemie. Dat meldt de organisatie, familie en vrienden van Vincent Vanhemelrijck, die in augustus 2015 overleed aan leukemie.

De opbrengst van het sportief evenement gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek tegen leukemie. "Dure klinische researchprogramma's zijn onontbeerlijk om de ziekte een halt toe te kunnen roepen", benadrukt de organisatie. "Bewustwording is daarom van levensbelang om het nut en belang van deze onderzoeken naar waarde te schatten."

Het evenement vindt plaats in het Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe. De organisatoren verwachten ongeveer duizend deelnemers. Ze beginnen met de eerste rondes om 12 uur en eindigen om 17 uur. Doel van het evenement is om teams te verzamelen waarvan de deelnemers minstens 1 ronde lopen. Elk team moet 100 rondes lopen, de verdeling kiezen ze zelf.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.