14.000 lopers en wandelaars tegen borstkanker

Ondanks het slechte weer hebben zondag 14.000 mensen in Antwerpen en Namen deelgenomen aan de "Race for the Cure" van borstkankervzw Think Pink. Normaal gezien vond er ook een race plaats in het Brusselse Ter Kamerenbos, maar op aanbeveling van het gewest werd die wegens de weersomstandigheden afgelast.

Het is de elfde keer dat Think Pink de "Race for the Cure" in ons land organiseert. Deelnemers kunnen kiezen tussen 6 kilometer lopen of 3 kilometer wandelen om de strijd tegen borstkanker onder de aandacht te brengen.

In Antwerpen wist het evenement zondag 10.000 mensen op de been te krijgen, terwijl er in Namen 4.000 deelnemers waren. Onder hen ook heel wat Brusselse deelnemers die alsnog hun steun en solidariteit sportief wilden uitdrukken, zegt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant. "Tegelijk werken we met onze partner Golazo volop aan een oplossing om zo snel mogelijk een nieuwe datum voor te stellen."

De "Race for the Cure" is de aftrap van de jaarlijkse oktobercampagne tegen borstkanker, een ziekte die een op de acht vrouwen in ons land treft. Ook elders in Europa komen zondag mensen massaal op straat, goed voor in totaal 250.000 deelnemers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.