Imelda verkoopt 2400 liter soep voor deelname Kom op tegen Kanker

Imelda Bonheiden verkoopt 2400 liter soep voor haar 11e deelname aan de 1000 en 100 km van Kom op tegen Kanker. De 40 sportievelingen die de 1000km meefietsen, nemen elk 125 km voor hun rekening. Een grote inspanning, zeker voor wie de conditie terug moet opbouwen na een periode van ziek-zijn. Het Imelda-fietsteam doet er alles aan om ervoor te zorgen dat elke deelnemer mee over de eindmeet rijdt. 

40 fietsers en 16 lopers van het Imeldaziekenhuis en woonzorgcentrum Den Olm trappen en lopen samen tegen kanker, zowel medewerkers als (ex-)kankerpatiënten. De fietsers gaan voor de 1000km en de lopers gaan voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker. In totaal 56 Imelda-sportievelingen die elk op hun manier betrokken zijn bij de zorg voor mensen met kanker.

Soepweek

De teams bestaan uit patiënten, artsen, verpleegkundigen en medewerkers van ondersteunende diensten. Om het inschrijvingsgeld van 37.500 euro te verzamelen, organiseert het ziekenhuis van dinsdag 14 februari tot en met vrijdag 17 februari een gezonde soepweek. De keuken van het ziekenhuis maakt de soep, terwijl de enthousiaste medewerkers en vrijwilligers de soep verkopen aan de hoofdingang van het ziekenhuis. 

Door wekelijks samen te fietsen en mensen hierin te begeleiden, is het Imelda-fietst-tegen-kanker team een heel hechte groep geworden. “Vanaf april starten we de trainingsritten opnieuw op: eerst elke week, later intensiever, dan fietsen we een paar keer per week. Tijdens deze oefenritten leren we de deelnemers niet alleen hoe ze (in groep) moeten fietsen, maar bouwen we ook een band op die week na week sterker wordt ” vertelt Bert Van Den Wijngaert, hoofdverpleegkundige Kunstnier, één van de initiatiefnemers en al 11 jaar deelnemer van de 1000km.

“Het is mooi om te zien dat we zo een groep bijeenkrijgen. Allemaal verschillend maar toch allemaal voor hetzelfde doel.”

Cédric Goffin, diëtist in het ziekenhuis, sloot twee jaar geleden - toen hij in het ziekenhuis aan het werk ging - aan bij het Imeldateam dat sport tegen kanker.

“Als diëtist geef ik patiënten met kanker in ons ziekenhuis advies rond voeding. Ik probeer hen zo goed mogelijk te ondersteunen en hen met voedingsadvies extra kracht te geven. Meehelpen en meesporten voor Kom op tegen Kanker is voor mij een bijzondere manier om me voor mensen met kanker in te zetten. Dankzij onze deelname kunnen we een mooi bedrag geven aan Kom op tegen Kanker, met deze soepweek verzamelen we al een groot deel van dit bedrag. Maar zeker ook de begeleiding van de patiënten en medewerkers die meelopen en –fietsen is een hartverwarmende ervaring. We doen dit als groot Imeldateam en helpen elkaar om allemaal die eindmeet te halen, een uniek en emotioneel moment.” 

Bart Verbeeck en Dina Tersago assisteren in de soeptent 

"Op donderdagmiddag (van 11.30 tot 13.30 uur) helpt (Showbizz) Bart Verbeeck mee met de soepverkoop en op vrijdagmiddag (vanaf 15 uur) kunnen we rekenen op de helpende handen van Dina Tersago. Hun aanwezigheid zal een leuke extra zijn voor de kopers maar vooral een extra stimulans voor de vele medewerkers, patiënten en vrijwilligers die soep verkopen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.